Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

STC-opleidingsschip Ab Initio nog op zoek naar 800.000 euro voor waterstofsysteem

Rotterdam

Concordia Damen in Werkendam is begonnen met de bouw van het opleidingsschip Ab Initio van het Scheepvaart- en Transportcollege (STC) in Rotterdam. Het 67-meter lange schip wordt in de zomer van 2022 in de vaart genomen. Het liefst met een waterstofsysteem voor de voortstuwing, maar ‘daar is nog wel geld voor nodig’, zegt projectmanager Nicole van Spronsen van het STC. Het schip kost ongeveer 8 miljoen euro.

1 / 2

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
  • mscharisma

    Ik lees >>67 m. schip 8 miljoen kosten<< Ik mag hopen, dat dat een tikfout is.

  • Belvona

    De particuliere schipper, weet ook vaak niet, waar het geld vandaan moet komen om te voldoen aan de nieuwe millieu normen. Zeker voor de kleinere binnenvaart is er vaak geen oplossing voor, en moeten deze schepen stoppen met varen. Dit is dus een prima les , hoe kan ik kostendekken varen aan de huidige tarieven. Los het op en vertel ons hoe, kunnen we het ook op deze manier doen, en reken niet op giften, deze krijgt de particuliere schipper ook niet.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook