Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Zeiljacht klem onder pier Scheveningen

Zijn jacht kwam klem te zetten tussen de palen van de pier en door de kracht van het zeewater raakte het schip zwaar beschadigd.

1 / 2
Zeiljacht klem

Zeiljacht klem

De politie waarschuwde de KNRM. ‘Vannacht rond 03.00 uur werden wij gealarmeerd voor een zeiljacht in problemen. Ter plaatse met onze reddingboten de Kitty en Beluga en het kusthulpverleningsvoertuig bleek dat het zeiljacht door een navigatiefout onder de Pier van Scheveningen vast was komen te zitten.’

De redders van het kusthulpverleningsvoertuig zijn er in geslaagd de enige opvarende van het jacht af te halen. Deze is met lichte onderkoelingsverschijnselen overgedragen aan het ambulancepersoneel. De man is niet in het water terechtgekomen.
‘We zijn er met twee boten heengegaan. Op het jacht zat een Duitse man die ons vertelde dat hij alleen was. Hij was gelukkig niet in het water terechtgekomen.’
De pier raakte licht beschadigd. De watersporter moet in principe zelf zorgen voor de berging van het jacht.

Boot verzekering afsluiten?

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook