Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Amerikaans containerschip stuurloos na brand

LOS ANGELES

 

Het onder Amerikaanse vlag varende containerschip President Eisenhower (300 meter, 7455 teu) is woensdag 28 april voor de westkust van de Verenigde Staten op drift geraakt, nadat aan boord brand was uitgebroken.

1 / 1
De President Eisenhower verdaagde snel naar de kust van California. (Beeld Marine Traffic)

De President Eisenhower verdaagde snel naar de kust van California. (Beeld Marine Traffic)

Het schip voer op dat moment op 24 mijl uit de kust van Santa Barbara. De brand woedde in de machinekamer, waardoor de aandrijving uitviel. De bemanning zag kans het vuur te blussen. De US Coast Guard stuurde een patrouilleschip voor eventuele bijstand, maar dat hoefde verder niet in actie komen.

Lees ook: Schip na gronding op de Rijn losgetornd door buurman

Een particulier sleepbedrijf neemt de bijstand over, meldt de kustwacht op Twitter. Bij het incident vielen geen gewonden en er trad ook geen vervuiling op. De 16 jaar oude President Eisenhower was op weg van Los Angeles naar San Francisco.

Nu u toch hier bent:

De HMM Algeciras is het grootste containerschip van de wereld. Het schip kan 24.000 teu vervoeren. Maar wat zijn nu de grootste containerschepen ter wereld. In dit artikel vind je de 10 grootste containerschepen.

En wellicht bent ook zeer geïnteresseerd in ons dossier over de Ever Given in het Suezkanaal.

Lees ook: Nederlands zeiljacht Beta in aanvaring met P&O ferry Pride of Kent

— (Bart Oosterveld)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook