Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Europees Parlement wil routekaart voor emissieloze scheepvaart in 2050

BRUSSEL

Het Europees Parlement heeft de Europese Commissie opgeroepen zo snel mogelijk te komen met een routekaart naar emissieloze scheepvaart in Europa. Er moet regelgeving komen om te zorgen dat de maritieme sector over 30 jaar helemaal geen CO2 meer uitstoot.

1 / 1
De CMA CGM Jacques Saade is een megacontainerschip wat op LNG vaart. (Foto Afifah Rasoelbaks)

De CMA CGM Jacques Saade is een megacontainerschip wat op LNG vaart. (Foto Afifah Rasoelbaks)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • azolla

  Het betuttel door diverse groene rakkers zonder een vaste definitieve lijn hoe het moet gaan worden en iedereen op kosten jagen en bang maken dat je de boot gaat missen begint langzamerhand te vervelen.

 • j.hagens

  Daar heb je het al, er worden door diverse partijen diverse brandstoffen benoemd, die motor in die Zeeboot staat er voor meerdere Jaren, dus zomaar overschakelen op een andere Brandstof is er niet bij.
  Het zou ook helpen als we niet zoveel in verre Landen laten produceren, maar meer in Europa, dat scheelt een hoop gesjouw met al die goederen.
  Was bij een grote winkelketen waar ik kon sparen voor Bloemetjes, deze handel zou wel weer via Containers uit verre Landen komen, na 6 Maanden ben je er op uitgekeken en verdwijnt het in de afvalbak, linea recta op de grote afvalberg of in de Ovens.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook