Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Superjachtbouwer Nobiskrug vraagt faillissement aan

RENDSBURG

Scheepswerf Nobiskrug, bouwer van superjachten in het Duitse Rendsburg, heeft het faillissement aangevraagd. Dat meldt onder meer de NDR. De werf is door het uitblijven van nieuwe orders en de Coronacrisis in problemen geraakt.

1 / 1
Het superjacht Artefact van Nobiskrug. (Foto Nobiskrug)

Het superjacht Artefact van Nobiskrug. (Foto Nobiskrug)

Eerder werd het personeelsbestand al teruggebracht van 470 naar 330, maar die afslankoperatie hielp niet voldoende. Moederbedrijf Privinvest investeerde in de afgelopen jaren 180 miljoen euro in de werf.

De vakbond IG Metall en de ondernemingsraad waren naar eigen zeggen niet op de hoogte gebracht van de faillissementsaanvraag. Zij noemen dat ‘ergerlijk en onacceptabel’. Vorig jaar was de werf nog in het nieuws toen een 124 meter jacht omviel in het droogdok.

Lees ook:

Superjacht van 300 miljoen valt scheef in droogdok

(Willem de Niet)

Reacties (2)
 • JanKees

  Misschien moeten de bonden zelf die werf eens overeind houden en ook een dergelijke investering doen ipv toeteren vanaf de risicoloze zijlijn!

 • j.hagens

  Het moederbedrijf heeft 180 Miljoen geinvesteerd, om de werf en daarmee het personeelsbestand te behouden.
  Toch voelen de Bonden zich gepasseerd en voelen het ergerlijk dat ze niet geinformeerd zijn.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook