Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Groeiend verzet tegen bijmenging FAME in gasolie

ROTTERDAM

‘We gaan vanaf 1 februari grote problemen krijgen met scheepsmotoren’, waarschuwde Stef Hubers, technisch adviseur binnenvaart, vrijdag 23 april in Studio Schuttevaer. Vanaf die dag moeten bunkerstations 7% biodiesel bijmengen in fossiele gasolie. Eén daarvan, FAME, is verdacht. Om het verplichte gebruik ervan tegen te houden, stuurden de Algemeene Schippers Vereeniging (ASV) en EOC Scheepsverzekeringen een brandbrief aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

1 / 1
Kijkglas vol vetvlokken in de brandstofleiding.

Kijkglas vol vetvlokken in de brandstofleiding.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • TeunisFeenstra

    Het risico van corrosie in gasolietanks dient ook goed onderzocht worden , want het schijnt dat door toevoeging van Fame, MIC kan op treden in ongecoate tanks

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook