Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Indonesie bevestigt vondst wrak van onderzeeër KRI Nanggala-402

Jakarta

De vermiste Indonesische onderzeeër is gevonden, bevestigt de legerleiding van het Aziatische land. De 53 bemanningsleden zijn overleden, wordt tevens gemeld. Eerder werd al duidelijk dat het vaartuig was gezonken.

1 / 1
De 44 jaar oude KRI Nanggala-402 duikboot verdween woensdag op zo’n 95 kilometer van de kust van Bali.

De 44 jaar oude KRI Nanggala-402 duikboot verdween woensdag op zo’n 95 kilometer van de kust van Bali.

Met een scan is de onderzeeër op ongeveer 850 meter diepte gelokaliseerd, terwijl die eigenlijk is gebouwd om maar tot 500 meter diepte te duiken. Het is niet duidelijk of de 53-koppige bemanning in leven is. Hun voorraad zuurstof is nu vermoedelijk op. De autoriteiten willen mogelijk levende bemanningsleden evacueren.

De 44 jaar oude KRI Nanggala-402 verdween woensdag op zo’n 95 kilometer van de kust van Bali. Dat gebeurde tijdens een oefening van een torpedo-aanval. Bij de zoektocht naar de bemanning krijgt Indonesië hulp van andere landen, waaronder Australië en de Verenigde Staten. (Rene Quist/ANP)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook