Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

OD-3 probeert het op wolhandkrabben

SCHEVENINGEN

De OD-3 van Jan Pieter Luime is tijdelijk overgeschakeld op de vangst van wolhandkrabben, nu de tongprijzen zo slecht zijn en de garnalenvangst matig is. Luime vist bij de Haringvlietdam. Tussen maart en juni trekken ze door de spuisluizen van het zoete Haringvliet naar buiten om voor nakomelingen te zorgen.

1 / 1
Ambulant vishandelaar Wout Taal toont een kist wolhandkrabben van de OD-3. (Foto W.M. den Heijer)

Ambulant vishandelaar Wout Taal toont een kist wolhandkrabben van de OD-3. (Foto W.M. den Heijer)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook