Column EOC: Alert op ongewenste trilling bij aanpassing aandrijflijn

Motor, flexibele koppeling, keerkoppeling, schroefas of schroef zijn weliswaar allemaal losse onderdelen, maar deze delen zijn wel onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik noem het altijd een huwelijk, en als er een ding verandert, bijvoorbeeld de schroef dan moet je je altijd afvragen of het nog wel goed gaat in dat huwelijk. Er kunnen namelijk allerlei ongewenste trillingen ontstaan, zoals torsietrillingen.

Marnix de Bakker van EOC
Marnix de Bakker van EOC

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Column EOC: Alert op ongewenste trilling bij aanpassing aandrijflijn | Schuttevaer.nl

Column EOC: Alert op ongewenste trilling bij aanpassing aandrijflijn

Motor, flexibele koppeling, keerkoppeling, schroefas of schroef zijn weliswaar allemaal losse onderdelen, maar deze delen zijn wel onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik noem het altijd een huwelijk, en als er een ding verandert, bijvoorbeeld de schroef dan moet je je altijd afvragen of het nog wel goed gaat in dat huwelijk. Er kunnen namelijk allerlei ongewenste trillingen ontstaan, zoals torsietrillingen.

Marnix de Bakker van EOC
Marnix de Bakker van EOC

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer