Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Binnenvaart heeft ‘landingsrechten’ nodig bij terminals

ROTTERDAM

Om de congestie in Rotterdam en Antwerpen tegen te gaan, moet de binnenvaart op alle containerterminals zelf gaan betalen voor de overslag en hiervoor niet langer afhankelijk zijn van de zeerederijen. Zo ontstaat een gelijkwaardiger positie tussen zee- en binnenvaart. Dat stelt directeur Henri Honkoop van bevrachtingskantoor Honkoop Barging. ‘Denk aan het inkopen van landingsrechten op luchthavens.’

1 / 1
‘De binnenvaart betaalt niet voor het laden en lossen van de containers: dat doen de zeereders. De zeeschepen krijgen hierdoor altijd voorrang.’

‘De binnenvaart betaalt niet voor het laden en lossen van de containers: dat doen de zeereders. De zeeschepen krijgen hierdoor altijd voorrang.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook