Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Rozenburgsesluis 50 jaar: ‘Nog altijd waardevol’

Rozenburg

De Rozenburgsesluis bestaat 50 jaar. De door Koningin Juliana in 1971 geopende sluis is nog altijd een belangrijke verbinding tussen het Calandkanaal en het Hartelkanaal. Ieder jaar varen er 20.000 schepen door de enige sluis van de Havenbedrijf Rotterdam. Waarvan de bediening wellicht gaat verhuizen naar de Verkeerscentrale Rotterdam.

1 / 1
Sluiswachter Bertus Verloop zal de sluis in de toekomst wellicht op afstand bedienen (Foto Ries van Wendel de Joode)

Sluiswachter Bertus Verloop zal de sluis in de toekomst wellicht op afstand bedienen (Foto Ries van Wendel de Joode)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook