Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Goof van Andel wilde liefst zo snel mogelijk van school

WERKENDAM

In de roef van de Wijkerzand hangt nog een foto van de Zwerver, begin 20ste eeuw de grootste zeilklipper van Werkendam. Het schip was eigendom van de overgrootvader van Goof van Andel (52) die als schipper in de voetsporen van zijn voorgeslacht trad. Als 15-jarig jochie wilde hij vooral snel van school en werd matroos bij Wijnand Kieboom, die veevoer naar Andel bracht.

1 / 1
Goof van Andel bij zijn schip Wijkerzand. (Foto Hannie Visser-Kieboom)

Goof van Andel bij zijn schip Wijkerzand. (Foto Hannie Visser-Kieboom)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook