Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Sluis St. Andries blijft gestremd tot half mei

HEEREWAARDEN

Sluis St. Andries in het Kanaal van Sint Andries tussen de Maas en Waal, blijft tot medio mei gestremd.

1 / 1
De Sluis St. Andries, gezien vanaf de Waalzijde. (Foto Wikipedia)

De Sluis St. Andries, gezien vanaf de Waalzijde. (Foto Wikipedia)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • Henri.Derksen

  Volgens mij is ook hier de oorzaak dat men jaren geleden de man met de smeerkan heeft wegbezuinigd, net als in Eefde, waar vanwege extra slijtage zonodig 6 schuiven in de benedendeur geplaatst moesten worden, waarvan de helft het al binnen 1 jaar liet afweten, hoezo kwaliteit? En dat terwijl het daarvoor 70 jaar lang wel zonder die schuiven en extra slijtage kon!
  Aangezien de sluis in Sint Andries van vrijwel hetzelfde ontwerp en bouwjaar is als Born en Bosscherveld, lijkt het mij zinvol om ook die op dezelfde gebreken te (laten) onderzoeken, en snel weer een smeerman in te huren!
  Beter te veel smeren, dan te weinig.
  Hopelijk keert RWS eens terug op haar standpunt om te zorgen voor voldoende kennis van de eigen objecten zoals dat vroeger prima was geregeld.
  De handhavingstaken horen bij de politie en IL&T thuis en niet bij RWS.
  Hun eigen AIS staat regelmatig onjuist ingesteld. Onlangs zag ik een politieboot met vaarstatus “gemeerd” 12 km/h varen, hoezo goede voorbeeld? ;-(

 • Industrie6d6

  Je verwacht het het niet hé… Recent… ik meen vorig jaar of misschien net wat langer geleden is ie er ook een tijd uit geweest vanwege reparatie van de binnendeur… Waarom pakt men alleen de symptomen en niet de oorzaken aan? Daarbij gaan al die omvaar uren ten koste van je nachtrust… en vaartijd. Daarbij is RWS ook nog eens een controlerende instantie m.b.t. die twee. Ik stel voor dat tot de tijd dat ze hun kunstwerken weer bedrijfszeker hebben, zij geen controlerende c.q. handhavende taken meer mogen uitvoeren. Laat ze eerst zelf hun zaken eens op orde brengen… Er zal dan ook een beleidsverandering plaats moeten vinden op gebied van personele bezetting, en het aanbesteden van het onderhoud. Want de hele efficiency slag die ze dachten te maken is uitgelopen in één DRAMA!!!!

  M. Smitsman.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook