Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Bij Damen wordt het superjacht steeds duurzamer

VLISSINGEN

Damen Yachting signaleert een toenemende vraag naar duurzame, schone en stille superjachten. Niet alleen om te waarborgen dat het superjacht straks overal wordt toegelaten – de emissie-eisen worden wereldwijd steeds strenger – ook is het vaak een principiĆ«le keuze van de klant. Hybride systemen zijn al langer gebruikelijk in de superjachtbouw, maar ook volledig elektrisch varen komt steeds dichterbij. En daar zijn enorme batterijpakketten mee gemoeid.

1 / 1
Dit najaar begint de werf in Vlissingen met de bouw van een 72 meter lang superjacht. Het gaat dieselelektrisch varen, maar krijgt ook een batterijpakket van twee megawatt aan boord. (Foto's Damen Yachting)

Dit najaar begint de werf in Vlissingen met de bouw van een 72 meter lang superjacht. Het gaat dieselelektrisch varen, maar krijgt ook een batterijpakket van twee megawatt aan boord. (Foto's Damen Yachting)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook