Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Svitzer wil onbemand slepen

KOPENHAGEN

Het sleep- en bergingsbedrijf Svitzer gaat samen met Kongsberg Maritime en het American Bureau of Shipping (ABS) de op afstand bediende Recotug ontwikkelen.

1 / 1
Met de Svitzer Hermod werd al op afstand bediend gevaren. (Foto Svitzer)

Met de Svitzer Hermod werd al op afstand bediend gevaren. (Foto Svitzer)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (6)
 • Industrie6d6

  Waarom onbemand? Één van de mooiste dingen lijkt me juist om op zo’n ding kapitein te zijn en lekker te sleuren aan zo’n zeeschip…

  M. Smitsman.

 • elzinga

  Er is sowieso geen voordeel maar gewoon een verandering in de maatschappij. We zitten nu eenmaal graag op kantoor, daar zijn we wel goed in. Echt werken heeft niet de huidige belangstelling. Voor een terras komen we nog wel nr buiten

 • DirkSteenstra

  @Mtsjohanna1. Kom is ff onder je steen vandaan. Of ben je sinds de tweede wereldoorlog niet meer buiten geweest. Want dan had je kunnen opmerken wat er aan banen verloren zijn gegaan die nu door machines of robots zijn overgenomen. Maar wacht jij nu een jaar of 10 mijn onzin af en dan praten we verder.

 • mtsjohanna1

  Steenstra, wat een onzin verkondig je nu toch een beetje. Er zal toch iemand moeten zijn die op afstand dat apparaat gaat besturen en dat ding moet toch ook nog aan de zeeboot vastgemaakt worden en hij zal ook een beetje onderhouden moeten worden en mss ook eens vastgemaakt aan een stuk muur of paal.
  Lang leve de vooruit gang.

 • DirkSteenstra

  Nou, geen loon uitbetaling, geen gezeur over werkomstandigheden, geen gezeur over ziekte en daar bedoel ik ook mee: overspanning, en burn outs. Dus van uit de werkgeverskant gezien, alleen maar financiële voordeel.

 • mtsjohanna1

  Vraagje, kan iemand mij uitleg geven wat er het voordeel van is om onbemand te willen varen.
  Sorry, maar ik snap het niet.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook