Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

EU-hof wijst Nederlandse eis voor schrappen pulsverbod af

Luxemburg

Het Europees Hof van Justitie zet geen streep door het Europese verbod op de pulsvisserij. De hoogste Europese rechter wijst het Nederlandse verzoek af om de verordening nietig te verklaren die per 1 juli het vissen met stroomstootjes op platvissen totaal verbiedt. Vooral Nederlandse vissers worden zwaar door het verbod getroffen.

1 / 1
Het verzoek om het pulsverbod ongedaan te maken is niet ingewilligd (Foto Bram Pronk)

Het verzoek om het pulsverbod ongedaan te maken is niet ingewilligd (Foto Bram Pronk)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook