Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Ankers cruiseschepen zijn te licht

SOUTHAMPTON

De Britse maritieme onderzoeksraad MAIB heeft een Safety Bulletin laten uitgaan rondom het ankergebruik van cruiseschepen. Die slaan van hun ankers omdat het ankergerei te licht is om stormen te doorstaan, zegt de raad.

1 / 1
Cruiseschepen voor de kust bij het Britse Torquay (Foto: Twitter/CharlieBhoy)

Cruiseschepen voor de kust bij het Britse Torquay (Foto: Twitter/CharlieBhoy)

Aanleiding voor de publicatie is de constatering dat sinds oktober meerdere cruiseschepen van hun anker zijn geslagen tijdens winterstormen. Het gaat om schepen die zijn opgelegd vanwege de coronapandemie en een veilig heenkomen hadden gezocht voor de Britse zuidkust. Uit AIS-gegevens is af te leiden dat daar in januari een hele vloot grote cruiseschepen lag. De MAIB zegt niet om hoeveel incidenten het gaat, wel dat een van de schepen in een week tijd zelfs beide ankers verspeelde.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Bart Oosterveld)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook