Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

‘Marine diep in de rode cijfers’

Den Helder

De financiële situatie bij de Koninklijke Marine is zo dramatisch dat van herstel bij het krijgsmachtsonderdeel geen sprake meer is. De admiraliteit heeft de defensieleiding gewaarschuwd dat zonder extra geld de marine niet meer op haar taken is toegerust. Dat blijkt volgens De Telegraaf uit een interne nota die de krant in bezit heeft.

1 / 1
De Koninklijke Marine aan boord van de Zr.Ms. Johan de Witt (Foto Twitter / @kon_marine)

De Koninklijke Marine aan boord van de Zr.Ms. Johan de Witt (Foto Twitter / @kon_marine)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (4)
 • elzinga

  Ja Mieke, maar die werf denkt leeg zuigen die hap. De werf die je bedoelt drijft op de marine. Zonder kritiek cashen ze op deze koninklijke klant.

 • Joop Gerritsen

  Zoals we allemaal weten, is er kapotbezuinigd en daar plukt de marine helaas de wrange vruchten van. Ook door een continue veranderende wereldkaart, worden er andere( lees, hogere)kwaliteiten geëist en daar zit een zeer hoog kostenplaatje aan vast.

 • Mieke Visser

  De Marine moet eerst maar eens beginnen met efficiënter te werken. Als er in de beroepsvaart zo gewerkt zou worden dan kon er geen schip varen. Laatst bij de werf gelegen waar ze ook met een marineschip bezig waren. Dan wil je niet zien hoeveel geld er over de balk gesmeten wordt door inefficiënt (zeg lui/gemakkelijk) werken.

 • wherrebrugh

  Logisch. We (wie?) hebben gekozen om voor ca. 5,8 miljard euro de JSF aan te schaffen . Met steun van de VVD.
  Dan kan je geen marineschepen onderhouden of bouwen op Nederlandse werven.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook