Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Schipper die WSP-agenten niet van boord liet kan vijf jaar cel krijgen

De actie van de Nederlandse schipper die vrijdag 2 april in Duitsland weigerde twee agenten af te zetten na een controle bij hem aan boord, kan serieuze gevolgen krijgen.

1 / 2
Sluis Klingenberg op de Main (Foto Wikipedia)

Sluis Klingenberg op de Main (Foto Wikipedia)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (7)
 • msbreydel@live.

  Voor Europese waterpolitie zijn wij zelfstandige schippers en kapiteins mensen waarmee je alles mag mee doen . Geen respect en ze durven zelfs overdrijven in de controle van schip en bemanning . Als er dan eens een schipper zijn mond open doet en aankaart dat ze te ver gaan in de controles. Dan zijn wij kriminelen . Wij zijn tweede rangs mensen in Europa ,onze monden houden en de boetes betalen .

 • gratias

  Waar staat dat hij moest blijven liggen voor begane overtredingen .men van buren .ik heb wel eens het idee dat ze zolang bezig blijven met het bloed onder je nagels vandaan te halen .dat je wel eens overgaat tot minder slimme acties .helaas

 • Hanna van Buren

  Deze schipper trekt ongetwijfeld aan het kortste eind. Als de vaart al onderbroken moet worden wegens een aantal overtredingen, dan heb je al een dik probleem. Als je dan ook nog overgaat tot zo’n actie, gaat het serieus geld kosten. Verbaasd mij dat hij in Klingenberg nog in de sluis gekomen is.

 • john

  Dat klopt meneer Hagens. dat mag hij waarschijnlijk aan de officier van justitie gaan uitleggen, en die heeft daar ook vast begrip voor.
  In Nederland beslist de politie vaak al of ze gaan vervolgen, in Duitsland word meestal alles angezeigt en dan later geseponeerd.

 • woutrina

  met de WSP ga je zo niet om je trekt zo wie zo aan het kortste eind.een niet zo verstandige actie.

 • msvagebond2008

  Het is natuurlijk een hele rare actie. Ik hoop voor hem dat het met een sisser afloopt. Maar ik verwacht het niet. Ik snap het sowieso niet ik probeer die ambtenaren altijd zo snel mogelijk van boord te krijgen maar hij hou ze aan boord . Vreemd

 • j.hagens

  We leven allemaal in een pandemie, het zou de WSP sieren als ze de desbetreffende Schipper op een Buro uitnodigt om zijn verhaal aan te horen, misschien zat die die dag niet goed in zijn vel door prive omstandig heden we zijn allemaal wat gespannen, praat het als volwassen Mensen uit en dan zand erover.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook