Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Garantieloon moet kotters bemand houden

IJMUIDEN

De besommingen van de meeste (boomkor)kotters zijn momenteel niet toereikend om de kosten te dekken en de opvarenden een goed deelloon te garanderen. Om te voorkomen dat hun bemanningen vertrekken betalen kotter-eigenaren steeds vaker een garantieloon. Alle hoop is gevestigd op snel aantrekkende vangsten en visprijzen, maar vooral dat laatste is onwaarschijnlijk.

1 / 1
Urker (vlag)kotters tijdens het weekend afgemeerd in IJmuiden. (Foto Bram Pronk)

Urker (vlag)kotters tijdens het weekend afgemeerd in IJmuiden. (Foto Bram Pronk)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook