Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Opnieuw schip in problemen op het Suezkanaal

SUEZ

De autoriteiten van het Suezkanaal hebben ongetwijfeld hun hart vastgehouden toen dinsdagmorgen opnieuw een schip tijdens de doorvaart in het kanaal stil kwam te liggen.

1 / 1
Tanker Rumford in problemen op het Suezkanaal (Beeld Marine Traffic)

Tanker Rumford in problemen op het Suezkanaal (Beeld Marine Traffic)

De onder Italiaanse vlag varende crudetanker Rumford kreeg dinsdagmorgen kennelijk problemen. Het schip, dat op weg was in de richting van de Middellandse Zee, stopte plotseling in het zuidelijk deel van het kanaal en viel dwars vlak voor het bereiken van Bitter Lake. De schepen in het convooi achter de tanker moesten daardoor afstoppen en kwamen ook stil te liggen. Een andere tanker zou daarbij de grond hebben geraakt. Op de beelden van Marine Traffic is te zien dat er onmiddellijk twee sleepboten naar de 244 meter lange Rumford worden gestuurd. Na ongeveer tien minuten kon de tanker onder begeleiding van de twee slepers verder varen en kwam het verkeer weer op gang. Er wordt gemeld dat de Rumford motorproblemen had. De kanaalautoriteit SCA meldt volgens persbureau Reuters dat het probleem ‘is opgelost’ Hetzelfde schip, toen nog varend onder de naam Maria Bottiglieri, liep in 2017 al eens vast op de Westerschelde.

Lees ook:

Nu de Ever Given is vlotgetrokken, kan het nog dagen duren voordat de file bij het Suezkanaal opgelost is. De kanaalautoriteit schat dat er zeker drie dagen mee gemoeid zijn om de wachtende schepen door het kanaal te loodsen.

‘Iedereen weet dat Smit Salvage gebeld moet worden als je met een spoedeisende klus zit.’ Dat zegt topman Peter Berdowski van Boskalis, moederbedrijf van Smit Salvage. Toch was het volgens hem een relatief kleine bergingsklus. (Bart Oosterveld)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook