Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Groote Sluis Zaandam krijgt oorspronkelijke naam terug

ZAANDAM

De Historische Groote Sluis, naast de Wilhelminasluis in Zaandam, is omgedoopt in Hondsbossche Sluis, de oorspronkelijke naam uit 1570. De naamswijziging gebeurde op 2 april, de dag waarop het seizoen weer begint voor de 42 vrijwilligers die de sluis voor de recreatievaart bedienen.

1 / 1
De Hondsbossche Sluis. (Foto Wikimedia)

De Hondsbossche Sluis. (Foto Wikimedia)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook