Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Sjorsystemen containers aan herziening toe

DEN HAAG

Om containerverliezen op zee te voorkomen moeten de eisen aan sjorsystemen, containers en het beladingsinstrumentarium van containerschepen worden herzien. Dat adviseert de Onderzoeksraad voor Veiligheid naar aanleiding van de milieuramp met de MCS Zoe boven de Waddenzee.

1 / 1
Om containerverliezen op zee te voorkomen moeten de eisen aan sjorsystemen, containers en het beladingsinstrumentarium van containerschepen worden herzien. (Stockfoto)

Om containerverliezen op zee te voorkomen moeten de eisen aan sjorsystemen, containers en het beladingsinstrumentarium van containerschepen worden herzien. (Stockfoto)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • mscharisma

    Je kan wel containers sjorren, maar ik mis in dit artikel. Hoeveel belasting krijgt de onderste containers wel niet te verduren. Door ze denk 9 hoog te stapelen. Dus gewicht plus sjortrekkracht naar beneden. Ik weet niet, hoe het stuwprogramma daar mee omgaat? max. gewicht op 1 stapel zou volgens mij een simpele oplossingen zijn.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook