Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Gewapende private beveiliging koopvaardijschepen stap dichterbij

Den Haag

Koopvaardijschepen die door de gevaarlijke Golf van Aden varen, maar niet bewaakt kunnen worden door defensie, mogen wat het huidige kabinet betreft vanaf 1 januari bewapende particuliere beveiliging inschakelen. De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met een aanpassing in de wet die al jaren in de maak is. Het voorstel moet nog worden goedgekeurd door de Tweede en Eerste Kamer.

1 / 1
Het Zr. Ms. Johan de Witt op een anti piraterij missie in de Golf van Aden (Foto Ministerie van Defensie)

Het Zr. Ms. Johan de Witt op een anti piraterij missie in de Golf van Aden (Foto Ministerie van Defensie)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook