Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Vastlopen Ever Given is game changer voor containerlijnvaart

ROTTERDAM

Een windvlaag en het 400 meter lange containerschip Ever Given liep vast in het Suezkanaal. Botte pech, wet van Murphy of zijn de containerschepen echt veel te groot geworden en kunnen we veel meer van dit soort ongelukken verwachten? In Studio Schuttevaer legden Schuttevaer-columnist kapitein Zware Kees (Kees Wiersum) en kapitein/nautisch adviseur Ruud Behrend uit hoe de containerreus kon verdagen. (Geen abonnee en wilt u dit artikel en ons uitgebreide dossier over Ever Given toch lezen? Klik dan hier)

1 / 1
Vanuit de lucht is goed te zien hoe de Ever Given zich volledig heeft vastgeboord in de oever van het Suezkanaal. Foto Maxar

Vanuit de lucht is goed te zien hoe de Ever Given zich volledig heeft vastgeboord in de oever van het Suezkanaal. Foto Maxar

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • Erik van Vliet

    Het vlottrekken van dit schip heeft veel tijd en geld gekost en het schip beschadigd. Met een andere oplossing gaat het sneller met minder moeite en met minder schade. De oplossing is gepresenteerd aan de Channel Authorities en aan de verzekeringsmaatschappij Mc Gill @ Partners. Heeft u technische uitdagingen? Bel met 0031-6-30264550. Meer op http://www.practicalsolution.eu/zakelijk

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook