Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Studio Schuttevaer: Hoe kon het zo misgaan op het Suezkanaal?

ROTTERDAM

In de meest recente aflevering van Studio Schuttevaer praatten Diederik-Jan Antvelink, algemeen directeur van NEDCARGO, kapitein Kees Wiersum (Zware Kees) en kapitein Ruud Behrend over hoe het zo faliekant mis kon gaan met de Ever Given. Het containerschip ligt al dagen dwars in het Egyptische kanaal, waardoor dit het scheepvaartverkeer stremt.

1 / 1

Wiersum heeft al tientallen keren gevaren over het Suezkanaal en kan uitleggen wat de situatie is. Antvelink gaat praten over de gevolgen voor de logistiek die worden veroorzaakt door deze ramp.

Ook Sunniva Fluitsma van de Algemeene Schippersvereeniging (ASV) belt in. Zij gaat praten over de situatie met baby Hugo. De ASV is boos over het feit dat schippers opgesloten zitten achter hekken, en dat het deze keer bijna fout is gegaan.

Daarnaast is er een reportage te zien over Prevent Survey in Dordrecht. Zij hebben een speciale onderwaterdrone waarmee zij inspecties aan onderwaterschepen makkelijk en snel kunnen uitvoeren. (REDACTIE)

Reacties (3)
 • boerdet

  Ik heb even meegeluisterd naar dat stukje over de EverGiven, die het Suezkanaal blokkeert. Als meteoroloog b.d. (en oud Stm GHV) volg ik een en ander. Ik heb vanochtend naar het weer ter plekke zitten zoeken, tijdens het vast lopen. Ik vond dit: https://www.meteoblue.com/en/weather/archive/export/suez_egypt_359796. De stranding was op 23 maart rond 7 uut lt. Toen stond er ca 47 km/uur wind uit het ZZO’en (!) Dat is naar mijn mening bijna pal achter (in de kont) als het schip naar het noorden vaart. Ik denk dat wind en zand of stof er niets mee van doen heeft. Eerder technisch malheur (stuurmachine?).

 • mdb

  Dat duurt nog een jaar voordat het vrijdag 27 maart is.

 • Bikkel

  NEPCargo wil toch dit soort toestanden ?Kostprijs vervoer is volgens algemeen directeur Antvelink veel te hoog voor de verladers.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook