Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Zeevrachtenmarkt: Braziliaans ertsvervoer stuwt huren capesizers

ROTTERDAM

De huren voor de capesizers zijn gestegen naar rond $ 17.900 per dag. Een verdere stijging is zeker mogelijk. De stijging van de huren wordt vooral toegeschreven aan de uitvoer van ijzererts uit Brazilië. Slecht weer is een stoorzender, maar zal binnenkort stoppen, zo luidt de verwachting. In maart zal circa 28 miljoen ton worden geladen. Ook voor ladingen van capesizers en newcastlemaxen verbeterden de vrachten.

1 / 1
De Griekse rederij Velos Tankers kocht de productentanker Bright Fortune uit 2010.

De Griekse rederij Velos Tankers kocht de productentanker Bright Fortune uit 2010.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook