Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Liefst altijd op reis door Europa

WERKENDAM

Zwerven is wat Corstiaan en Betsy Heijns (beiden 64) het liefste doen. Of het nu gaat om varen, verhuizen of rondtrekken met een camper. Nog zo’n twee jaar willen ze blijven varen op de Stormvogel, maar dan gaan ze reizen door Europa. Vier jaar geleden kochten ze een camper en de eerste verre reis naar Portugal is zo goed bevallen dat ze straks elk jaar willen overwinteren in een warm land.

1 / 1
Corstiaan en Betsy Heijns: ’Straks gaan we elk jaar overwinteren in een warm land.’ Foto Hannie Visser-Kieboom

Corstiaan en Betsy Heijns: ’Straks gaan we elk jaar overwinteren in een warm land.’ Foto Hannie Visser-Kieboom

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • Seuter

    Weliswaar zat ik vermoedelijk ca. 15 jaar later op ’t internaat in Krimpen dan deze schipper, maar ik en diverse broers en zussen (niet allen) hebben er geen slechte herinneringen aan. Woorden als een gevangenis en dergelijke was in mijn tijd niet van toepassing. Maar ik weet ook dat anderen die wel gelijk met mij op het internaat zaten, het wel als slecht ervaren hebben. Maar het lag ook aan de situatie van het vaargebied van de ouders. Als je ouders op Frankrijk voeren en je kwam soms twee maanden niet aan boord, en dus heel veel weekenden op het internaat zat, dan is het logisch dat jet het anders ervaart.
    En het tijdsverschil tussen deze schipper en mijn tijd op het internaat, maakt misschien het verschil met het ‘kippenhok’ aan de Sliksloot en het latere nieuwere internaat.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook