Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Havenbedrijf Amsterdam gaat grootschalig inzetten op groene waterstof

AMSTERDAM

Havenbedrijf Amsterdam en tankopslagbedrijf Evos willen 1 miljoen ton groene waterstof per jaar gaan importeren. Met de groeiende vraag naar waterstof als alternatief voor fossiele brandstoffen is het nodig om op grote schaal waterstof te gaan importeren, aldus de haven De komende zes maanden doen de partijen onderzoek naar de haalbaarheid van dit plan.

1 / 1
De haven van Amsterdam wil een hub worden voor grootschalige waterstofimport. (Foto Port of Amsterdam)

De haven van Amsterdam wil een hub worden voor grootschalige waterstofimport. (Foto Port of Amsterdam)

Port of Amsterdam, Evos, Electriq Global, Hydrogenious en Hysilabs slaan de handen ineen in het samenwerkingsverband H2Gate om het project te realiseren. De partijen gaan nadenken over de import, opslag, distributie en handel van groene waterstof met een doorvoercapaciteit van 1 miljoen ton.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Robin van den Bovenkamp)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook