Engelandvaarders slikken Brexit en coronaregels

De shortsea heeft de eerste maanden ‘Engelandvaren’ onder zowel het Brexit- als coronaregime erop zitten. Het waren bijzonder maanden met zowel nieuwe douaneregels als strenge regels, omdat de Britse coronavariant de kop opstak en voor extra spanning zorgt. Maar in de zelf aangelegde bubbel is het te doen en het werk is goed, aldus enkele shortsea-reders die ook diep landinwaarts varen met hun zee-rivierschepen.

De Amadeus Aquamarijn van De Bock Maritiem op een roerige Noordzee. (Foto Flying Focus)
De Amadeus Aquamarijn van De Bock Maritiem op een roerige Noordzee. (Foto Flying Focus)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer