Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Royal IHC gaat schroefas Zr.Ms. Groningen repareren in Vlissingen

VLISSINGEN

Royal IHC gaat assisteren bij het dokken en repareren van het marineschip Zr.Ms. Groningen op scheepswerf Reimerswaal in Vlissingen. Daarvoor heeft het bedrijf een contract getekend met de Directie Materiële Instandhouding (DMI) van het Commando Zeestrijdkrachten.

1 / 2
De Zr.Ms. Groningen kampt met een defecte schroefas. (Foto ministerie van Defensie)

De Zr.Ms. Groningen kampt met een defecte schroefas. (Foto ministerie van Defensie)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • wherrebrugh

  Voor nieuwbouw is er een bijna exclusieve relatie met Damen die de casco’ s laat bouwen in Roemenië. Is goedkoper door de daar aanwezige lagere lonen werknemers.
  Dat moet toch ook in Nederland kunnen. De meerkosten voor het arbeidsdeel wordt grotendeels terugbetaald door in Nederland afgedragen loonbelasting en premies. Maar ja, dat gaat naar Financiën en niet naar Defensie. Gescheiden boekhouding heet dit.

 • Ton Witlox

  Zou willen dat Defencie in de toekomst alle nieuwe schepen laat bouwen bij IHC in Krimpen of in Vlissingen Nederland heeft nog steeds de expertice daar voor

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook