Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Binnenvaartvervoer hard onderuit in Frankrijk

Béthune

Het binnenvaartvervoer in Frankrijk is in 2020 met 10,6% in tonnen en 11,5% in tonkilometer afgenomen. Volgens vaarwegbeheerder Voies Navigables de France (VNF) is deze daling grotendeels te wijten aan de Coronacrisis. Zo verminderde het transport tijdens de eerste lockdown met zo’n 30%, mede doordat de bouwsector stil kwam te liggen. In totaal werd afgelopen jaar 50,4 miljoen ton lading over de Franse binnenwateren vervoerd. De vervoersprestatie van de binnenvaart bedroeg 6,5 miljard tonkilometer.

1 / 1
In het Rhône-Saônebekken daalde het vervoer over water vorig jaar met twintig procent. Dat kwam niet alleen door corona, maar ook door een langdurige stremming van sluis Sablons. 

In het Rhône-Saônebekken daalde het vervoer over water vorig jaar met twintig procent. Dat kwam niet alleen door corona, maar ook door een langdurige stremming van sluis Sablons. 

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook