Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Bunkerstation voor groene waterstof in voorbereiding

IJZENDOORN

Er komt een bunkerstation voor groene waterstof in de Waal bij IJzendoorn, in de werkhaven van zand- en grindproducent Dekker Groep. In april worden daar de eerste vier modules van 39 zonnepanelen van circa twee vierkanter meter elk, als een eiland afgemeerd. Ze gaan de stroom opwekken die nodig is om in een testinstallatie op de wal waterstof te produceren.

1 / 1
Tekening van de waterstofproductie- en testinstallatie die medio dit jaar aan de Waal in IJzendoorn van start gaat. Via het solar-eiland wordt de electrolyzer gevoed, de opgewekte waterstof gaat gekoppeld aan ‘waterstofolie’ naar de tankinstallatie uiteindelijk worden olie en waterstof gescheiden, waarna de olie terug gaat naar de electrolyzer. (Illustratie Dewi Wesselman)

Tekening van de waterstofproductie- en testinstallatie die medio dit jaar aan de Waal in IJzendoorn van start gaat. Via het solar-eiland wordt de electrolyzer gevoed, de opgewekte waterstof gaat gekoppeld aan ‘waterstofolie’ naar de tankinstallatie uiteindelijk worden olie en waterstof gescheiden, waarna de olie terug gaat naar de electrolyzer. (Illustratie Dewi Wesselman)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • J.Teunisse

    Hele verhalen over gelezen, maar over de productie capaciteit geen een letter. Ik gok, het is gewoon een subsidie vreter.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook