Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Binnenvaart kritisch over brugautomatisering Haarlem

HAARLEM

De gemeente Haarlem gaat zeven beweegbare bruggen op afstand bedienen. Het betreft de Schoterbrug, Waarderbrug, Figeebrug, Prinsenbrug, Spoorbrug, Buitenrustbruggen en de Schouwbroekerbrug over het Spaarne. De binnenvaartorganisaties zijn niet gerust op die ontwikkeling.

1 / 1
Haarlem gaat alle bruggen over het Spaarne automatiseren. (Foto Rijkswaterstaat)

Haarlem gaat alle bruggen over het Spaarne automatiseren. (Foto Rijkswaterstaat)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
  • mdb

    Betekent dit nu dat het streven van de provincie om de Centrale bediening voor de gehele provincie vanuit 2 bedieningseenheden te gaan doen nu failliet is? Immers is er nog sprake van een centrale rol van de provincie als Zaanstad, Alkmaar en Haarlem besluiten zelf “centraal” te bedienen, dan blijft de vraag hoe centraal is centraal?

  • David Twigt

    Verschillende regionale partijen hebben de ASV benaderd hierover omdat zij vraagtekens zetten bij het invoeren van de centrale bediening, en dus heeft de ASV een kritische brief geschreven die ook is meegenomen bij de bespreking in de Raad (ook opgestuurd naar deze krant). Het college heeft een antwoord geschreven op die brief waar de ASV weer een weerwoord op heeft gegeven. Er was geen enkele schriftelijke reactie van BLN-Schuttevaer helaas, want dat had wellicht kunnen helpen bij de besluitvorming. In dat hele proces zijn we geen enkele andere organisatie tegengekomen maar als BLN-Schuttevaer heeft meegedacht met deze ontwikkeling dan hebben de raadsleden er geen kritische noot van vernomen. Ook van het inspreekrecht heeft alleen de ASV gebruik gemaakt. Er is in het hele proces ook niet gerefereerd aan eventuele bedenkingen vanuit BLN-Schuttevaer. Nu is het besluit al genomen en dan helpt deze kritische houding niet veel meer.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook