Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Royerssluis Antwerpen tot 2026 buiten bedrijf

ANTWERPEN

De Antwerpse Royerssluis blijft waarschijnlijk tenminste tot en met 2025 buiten dienst. De sluis is 5 februari aangevaren en nu is duidelijk geworden dat de schade te ernstig is om deze nog te repareren. In juni wordt begonnen aan de bouw van een nieuwe Royerssluis.

1 / 1
Zo moet de nieuwe Royerssluis eruit komen te zien. (Beeld ZJA)

Zo moet de nieuwe Royerssluis eruit komen te zien. (Beeld ZJA)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • Belvona

  Was woensdagavond om 17.00 voor de sluis en om 21.00 vast op 117, 4 uur om binnen te geraken, vind ik overdreven lang

 • j.hagens

  Dat is opschieten, waarbij hulde aan de beleidsmakers.
  Vindt dat ik altijd keurig wordt geholpen in Antwerpen, je weet wanneer je aan de beurt bent, hoop wel dat ze bij een ander Complex tot 2025 de Binnenvaart voorrang geven door 1 kolk voor de Binnenvaart te reserveren.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook