Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Moerdijk: met spoed scheepvaartbegeleiding nodig op Hollandsch Diep

MOERDIJK

De situatie voor het scheepvaartverkeer op de kruising Hollandsch Diep-Dordtsche Kil is zo onveilig, dat er meteen een verkeerspost moet komen. Dat zeggen de gemeente Moerdijk, Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant en Havenbedrijf Moerdijk in een brandbrief aan minister Cora van Nieuwenhuizen (Waterstaat en Infrastructuur).

1 / 1
De kruising op het Hollandsch Diep wordt door menig schipper als onveilig beschouwd. (Foto Rijkswaterstaat)

De kruising op het Hollandsch Diep wordt door menig schipper als onveilig beschouwd. (Foto Rijkswaterstaat)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (5)
 • S.J. de Waard

  Een aantal jaren? Toen ik begon op tekenkamer bij Shell Moerdijk in 1975 lag de leidingentunnel (want dat is het), met gebouwtjes aan beide zijden, er al jaren. Je moet al een heel zwaar anker hebben om daar een gat in te krijgen, of het probleem ontstond toen men er na mijn tijd leidingen naast heeft gelegd. De overheid heeft gewoon de informatie niet op orde. Ik heb zelf nog onze topografische tekening van ons afwateringskanaal van het koelwater naar Rijkswaterstaat gestuurd om aan te geven dat het kanaal, dat aansluit op de doorsteek achterlangs de Sassenplaat, was afgeschermd met een damwand (met gaten) en het daarmee onmogelijk was om er schepen binnen te laten varen.

 • leoverburg

  Naar wat ik begrepen heb, ligt die leidingstraat daar al een aantal jaren en nu pas komt er een anker- / spudpaalverbod. Wat ook wel grappig is, is dat er allerlei bedrijven en mensen aan de wal het stukje als “zeer onveilig” zien maar degene die er varen niet.

 • mscharisma

  RWS is bang voor hun leidingen, wel vreemd. Want ik heb mijn e-kaart maker gevraagd. Waarom staan de leidingen niet op mijn e-kaart. Is altijd handig, waar laat je anker of paal zakken/ 🙂 Want ze staan WEL op de 1800 serie kaart, beneden de Moerdijk bruggen.
  Ze hebben geïnformeerd en hun antwoord is: Wij kunnen die leidingen niet vinden in de data base en Kadaster van de RWS, waar wij normaal onze info vandaan halen. Normaal denk je dan och een foutje, Maar bij de RWS?? Een foutje of stukkie gemis bij ons aan boord is………..

 • mscharisma

  Voor mij is een radarpost geen meerwaarde, wat ik wel zorgelijk vind. Die leidingen staan wel op mijn 1800 serie digitale kaart maar niet op mijn e-kaart NL binnen?

 • elzinga

  Schultz heeft zn administratie niet op orde. 12 jr geleden zeer grote aanvaring maar Schultz weet t niet meer. ook toen was het geld al op. daarna allerlei incidenten maar geen geld. wellicht kunnen ze niet zo goed lobbyen aldaar…..

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook