Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Zandwinning IJsselmeer lijkt van de baan, Smals houdt nog hoop

DEN HAAG

Koninklijke Smals waarschuwde november vorig jaar tijdens de zitting bij de Raad van State nog voor miljoenenschade als zandwinning in het IJsselmeer niet doorgaat, maar toch kan er waarschijnlijk definitief een streep door de plannen. De Raad van State heeft het beroep van Smals tegen het besluit van de gemeente De Fryske Marren om niet met het plan in te stemmen ongegrond verklaard.

1 / 1
Vanaf een werkeiland in het IJsselmeer zou 30 jaar lang zo'n twee miljoen kuub industriezand kunnen worden verscheept. (Illustratie: Koninklijke Smals)

Vanaf een werkeiland in het IJsselmeer zou 30 jaar lang zo'n twee miljoen kuub industriezand kunnen worden verscheept. (Illustratie: Koninklijke Smals)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook