Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Concordia Damen bouwt 40 tankers die laagwater-bestendig zijn

WERKENDAM

Een order van veertig exact dezelfde binnenvaarttankers, in één serie.  Die heeft Concordia Damen nu in zijn portefeuille zitten. Erg mooi, erkent technisch directeur Bert Duijzer (43) van Concordia Damen. ‘We zijn er blij mee. Bij mijn weten is het de eerste keer in de binnenvaartgeschiedenis dat een werf zo’n grote order krijgt.’

1 / 2
'Bij mijn weten is het de eerste keer in de binnenvaartgeschiedenis dat een werf zo’n grote order krijgt.’ (Foto Dick den Braber)

'Bij mijn weten is het de eerste keer in de binnenvaartgeschiedenis dat een werf zo’n grote order krijgt.’ (Foto Dick den Braber)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Dick den Braber)

Reacties (5)
 • john

  of JP Morgan echt begrijpt waar ze in gaan investeren vraag ik me af?

 • rienkabrahamse

  Daar zit de binnenvaart echt op te wachten, 40 nieuwe tankers in een krimpende markt. Wat gaat er gebeuren met de energietransitie voor de vloeibare brandstoffen? Wat ik pijnlijk vind is dat deze opdracht vol subsidies zit, terwijl de opdrachtgever Shell 0 euro belasting betaald.

 • j.hagens

  En bestaande Tankers ombouwen met een meerjarig contract voor de Eigenaar is/was geen optie, of kost dit meer door alle subsidies.
  Waar haal je al dat Personeel vandaan, 4 man per Tanker X 40 = 160 X 2 =320, dan heb je nog geen personeel voor ziektes.
  Voorts woont dit Personeel achterop, moet dus wel dezelfde cultuur hebben, anders wordt het botsen op zo een kleine ruimte.
  Als de Schepen voor het laden gekeurd moeten worden, wie doet dit, als dit in opdracht van Shell gebeurd, is het of de Slager ze eigen vlees keurt.

 • JanSteenstra

  Proficiat! Mooie order.

 • alexia

  en wat voor lading gaan ze vervoeren naar duitsland eletric of zo ze maken alles electrichs

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook