Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Maersk: Eerste schip op methanol in 2023

KOPENHAGEN

Containerrederij Maersk wil al in 2023 het eerste schip op methanol laten varen. Het gaat om een 2000 TEU feederschip. Volgens Maersk krijgt het een motor die geschikt is voor de laagzwavelige VLSFO maar is het de bedoeling dat het vanaf dag één op hetzij e-methanol, afkomstig van windparken, of bio-ethanol waarbij biomassa wordt gebruikt.
Het schip gaat varen op interregionale Europese lijnen

1 / 1
Containerrederij Maersk wil al in 2023 het eerste schip op methanol laten varen. (Foto Maersk)

Containerrederij Maersk wil al in 2023 het eerste schip op methanol laten varen. (Foto Maersk)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook