Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Maersk: Eerste schip op methanol in 2023

KOPENHAGEN

Containerrederij Maersk wil al in 2023 het eerste schip op methanol laten varen. Het gaat om een 2000 TEU feederschip. Volgens Maersk krijgt het een motor die geschikt is voor de laagzwavelige VLSFO maar is het de bedoeling dat het vanaf dag één op hetzij e-methanol, afkomstig van windparken, of bio-ethanol waarbij biomassa wordt gebruikt.
Het schip gaat varen op interregionale Europese lijnen

1 / 1
Containerrederij Maersk wil al in 2023 het eerste schip op methanol laten varen. (Foto Maersk)

Containerrederij Maersk wil al in 2023 het eerste schip op methanol laten varen. (Foto Maersk)

Het Methanol Institute (MI), wereldwijd drijvende kracht achter de promotie van methanol, prijst Maersk om haar vooruitstrevende houding. ‘Het bedrijf toont weer eens leiderschap in de maritieme sector en is een voorbeeld voor anderen nu het een enorme stap voorwaarts zet in de decarbonisatie’, aldus COO Chris Chatterton van het MI.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Willem de Niet)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook