Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Onderzoek: Schipper heeft geen euro extra over voor biobrandstof

ROTTERDAM

Schippers willen geen euro extra betalen voor biobrandstoffen. Dat blijkt uit een enquête van brancheorganisatie NOVE. Bunkeraars vrezen dat schippers en masse uitwijken naar buurlanden om daar te bunkeren.

1 / 1
Schippers willen niet extra betalen bij de bunkeraar voor biobrandstoffen. (Foto REINPLUS FIWADO)

Schippers willen niet extra betalen bij de bunkeraar voor biobrandstoffen. (Foto REINPLUS FIWADO)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Robin van den Bovenkamp)

Reacties (2)
 • Hanna van Buren

  Vraag mij sowieso af of NOVE de kwaliteit van de geleverde producten kan blijven garanderen. Zie n.m. steeds meer tankers, die lossen in bunkerstations, laden bij overslag bedrijven. Wat er bij Total, Esso en Shell uit de pijp komt is goed product. Bij overslag bedrijven zit je heel vaak met blend product. Dan moet je maar afwachten of het uiteindelijke product, de geëiste specificaties haalt. Deze manier van inkoop van diverse bunkerstations, is helaas het gevolg van de moordende concurrentie in de bunkermarkt, waar de binnenvaart toch echt zelf verantwoordelijk voor is. Dat ook oliemaatschappijen zich terugtrekken uit de bunkermarkt van de binnenvaart speelt natuurlijk ook mee.

  Hens van Buren

 • Industrie6d6

  Ik vond dat de vraagstelling in de enquête wat summier was en heb dit ook aangegeven naar de bunkerstations waarvan ik de enquête kreeg. Er zijn veel meer vragen te beantwoorden dan alleen de prijstechnische.

  Waar ik en veel collega’s met mij zich veel meer zorgen over maken is, dat we geen inzicht hebben in wat er bij wordt gemengd… Maar dat een x-aantal collega’s problemen heeft ondervonden met verstopte filters en andere kostbare aangelegenheden als kapotte injectors, doet mij het ergste vrezen.

  M. Smitsman.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook