Louis Bosman van Interrijn: Hoogwaterstremming geen tendens maar een incident

Elke dag, nu al ongeveer twaalfduizend keer in totaal, zit hij met zijn boekje en noteert hij 19 waterstanden en markeert hij waar nodig. Of het hoog- of laagwater is. Operational Manager Louis Bosman van Interrijn houdt zo sinds 1990 iedere dag onder andere alle waterstanden bij van de Rijn. En dat zijn alle pegels, van Ruhrort voor de Beneden-Rijn tot zo ver als Maxau voor de Boven-Rijn. Uit al deze getallen concludeert hij nu dat de alarmerende berichten over hoogwater of laagwater, ‘zo zouden we ons klaar moeten maken voor een modal shift van water naar weg en spoor’, slechts stemmingmakerij is. ‘Hoogwaterstremming is geen tendens, maar een incident.’

Operational Manager Louis Bosman van Interrijn al ruim 30 jaar iedere dag onder andere alle waterstanden bij van de Rijn. (Foto Erik van Huizen)
Operational Manager Louis Bosman van Interrijn al ruim 30 jaar iedere dag onder andere alle waterstanden bij van de Rijn. (Foto Erik van Huizen)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer