Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Zeldzame heilbot uit zuidelijke Noordzee levert €287 op

SCHEVENINGEN

De zee zit soms vol verrassingen. Dat wisten de ervaren opvarenden van de OD-6 Zelden Rust inmiddels al lang, maar dit keer waren ze toch verbaasd. Immers een heilbot in de zuidelijke Noordzee is een zeldzaamheid. Deze platvisreus vertoeft niet graag in dit deel van de Noordzee maar houdt zich voornamelijk op boven de 58e breedtegraad en het liefst nog noordelijker.

1 / 1
Een bezoeker van de Scheveningse visafslag wilde weten of de heilbot echt zo zwaar was. (Foto W.M. den Heijer)

Een bezoeker van de Scheveningse visafslag wilde weten of de heilbot echt zo zwaar was. (Foto W.M. den Heijer)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook