Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Nederland goed voor helft nieuwe windparken in Europa

BRUSSEL

De hoeveelheid beschikbare capaciteit om windenergie op te wekken in Europa is afgelopen jaar met 2,9 gigawatt toegenomen, becijferde brancheorganisatie WindEuropa. De helft van die capaciteitsuitbreiding kwam op het conto van Nederland. Afgelopen jaar werden een aantal windparken voor de Nederlandse kust aangesloten.

1 / 1
Afgelopen jaar werden een aantal windparken voor de Nederlandse kust aangesloten. (Foto NT)

Afgelopen jaar werden een aantal windparken voor de Nederlandse kust aangesloten. (Foto NT)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook