Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Krabbenvisser OD-25 gezonken bij Stellendam

STELLENDAM

De OD-25 Elisabeth is woensdag (3 februari) tijdens het vissen op krabben plotseling gezonken. Waarschijnlijk is het visserscheepje door de sterke stroming in de problemen gekomen.

1 / 1
Krabbenvisser OD-25 gezonken bij Stellendam

Krabbenvisser OD-25 gezonken bij Stellendam

Eigenaar Daan van der Klooster (52) uit Ouddorp was op dat moment samen met zijn zoon Martin en een vriend van zijn zoon aan het krabbenvissen met de borden voor de ingang van de haven van Stellendam in de buurt van de spuisluizen.

Thijs de Visser van de KL-46, die samen met een bemanningslid met een bijboot fuiken zette bij de ingang van de Stellendamse haven zag de OD-25 plotseling onder water verdwijnen. Onderwijl 112 bellend voer de bijboot met spoed naar de plek des onheils.

Daar werden de drie opvarenden in het water aangetroffen die vervolgens aan boord werden genomen. De mannen waren onderkoeld maar maakten het verder goed. In de haven van Stellendam werden zij opgewacht door ambulancepersoneel die hen verder onderzocht.

De OD-25 is een klein vissersvaartuig, eigendom van Daan van der Klooster. Van der Klooster is in het dagelijks leven havenmeester van de jachthaven van Stellendam. In zijn vrije tijd vist hij op krabben of garnalen. Zoon Martin en zijn vriend zitten nog op de visserijschool. Over de oorzaak van het zinken is nog niets bekend. Wel is bekend dat er ter plekke momenteel flink wordt gespuid.

Lees ook: Drie gewonden bij ontploffing op duwboot, tanker verliest stuurhut

Lees ook: Schip stuurloos en knalt tegen veerpont Steyl, schipper onder invloed (Bram Pronk)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook