Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Drie gewonden bij ontploffing op duwboot, tanker verliest stuurhut

DUISBURG/LINGEN

Bij een ontploffing in de haven van Mannesmann in Duisburg-Hüttenheim zijn woensdagmorgen 3 februari drie mensen gewond geraakt.

1 / 1
Tanker verliest stuurhut bij Lingen (Screenshot NDR)

Tanker verliest stuurhut bij Lingen (Screenshot NDR)

Het gaat om twee brandweerlieden en de zoon van de schipper van een duwboot. Bij het koppelen raakte de duwboot de oever en stootte lek, waardoor water de machinekamer binnendrong. Om het pompen door de brandweer makkelijker te maken werd besloten een gat in het dek van de machinekamer te slijpen. Daarbij ontstond een ontploffing. De twee brandweerlieden en de 38-jarige zoon van de schipper werden door rondvliegende brokstukken geraakt. Ze liepen lichte verwondingen op en zijn per ambulance naar omliggende ziekenhuizen overgebracht. De Wasserschutzpolizei doet onderzoek naar de oorzaak van de ontploffing.

Stuurhut

Op het Dortmund-Emskanaal ter hoogte van Altenlingen is woensdagmorgen een Nederlandse tanker met de stuurhut tegen een brug gevaren. Het 86 meter lange schip had net gelost bij de BP-raffinaderij, zegt de politie. Bij de aanvaring werd de stuurhut compleet vernield. Op grond van het eerste onderzoek gaat de politie uit van een menselijke fout. De drie bemanningsleden bleven ongedeerd. De brug werd gestremd voor onderzoek maar leek onbeschadigd. De politie schat de schade op 100.000 euro.

Lees ook:

Duits binnenvaartschip verliest stuurhut onder Westerkappelnbrug Mettingen

Nederlandse tanker vaart tegen Kattwyk-brug Hamburg: stuurhut vernield

(Bart Oosterveld)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook