Studio Schuttevaer: ‘Verladers in Europa blijven baat houden bij goedkope binnenvaart’ 

In de meest recente aflevering van Studio Schuttevaer werd uitgebreid gesproken over de modal shift. Onderzoeksinstituut TNO bracht onlangs een rapport uit waarin de voordelen van een reversed modal shift, dus het vervoer van het water en het spoor terugbrengen naar de weg, werden besproken. Volgens de organisatie was dat rapport slechts een potentieel toekomstbeeld, maar de Algemeene Schippers Vereeniging noemt het rapport ‘een wetenschappelijk onderzoek onwaardig’ en ‘sturend’.

Kees de Vries in de uitzending van Studio Schuttevaer. (Beeld uit video)
Kees de Vries in de uitzending van Studio Schuttevaer. (Beeld uit video)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer