Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Studio Schuttevaer: ‘Verladers in Europa blijven baat houden bij goedkope binnenvaart’ 

ROTTERDAM

In de meest recente aflevering van Studio Schuttevaer werd uitgebreid gesproken over de modal shift. Onderzoeksinstituut TNO bracht onlangs een rapport uit waarin de voordelen van een reversed modal shift, dus het vervoer van het water en het spoor terugbrengen naar de weg, werden besproken. Volgens de organisatie was dat rapport slechts een potentieel toekomstbeeld, maar de Algemeene Schippers Vereeniging noemt het rapport ‘een wetenschappelijk onderzoek onwaardig’ en ‘sturend’.

1 / 1
Kees de Vries in de uitzending van Studio Schuttevaer. (Beeld uit video)

Kees de Vries in de uitzending van Studio Schuttevaer. (Beeld uit video)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)
 • elzinga

  De Vries typisch zo n pluche plakker, niet weg te krijgen en nog nooit iets bijgedragen aan het geheel. Kortom een zakkenvuller die van het verdienmodel gebruik maakt tot zn pensioen met lintje. Bah.

 • Andre Van Dam

  Kees de Vries is gewoon een zakkenvuller en verder geen positieve bijdrage aan de binnenvaart levert

 • David Twigt

  Kees de Vries roept al 20 jaar dat de binnenvaart zich geen zorgen hoeft te maken. Maar Kees de Vries denkt alleen macro: er zal heus wel binnenvaart blijven. Maar hoe het met degenen die in de binnenvaart werkzaam zijn gesteld is lijkt van geen belang. En dan: het blijkt toch al jaren niet zo mee te vallen als de heer de Vries suggereert. Tenslotte zien we een omgekeerde modal shift en het verdwijnen van de diversiteit van de binnenvaartvloot. Maar ook al zo’n 12 jaar geleden bij het rapport “een goede toekomst voor het kleine schip” vond de heer de Vries dat we ons geen zorgen hoefden te maken. Ondertussen is zo ongeveer de helft van de kleine schepen verdwenen en in de spitsenvaart wel zo’n 95%. Maar het komt allemaal goed…waar hebben we dat eerder gehoord? Het komt allemaal goed…met de heer de Vries in ieder geval wel, dat hebben we wel mogen constateren de afgelopen decennia.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook