Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Containerschepen verliezen steeds vaker containers

ROTTERDAM

Worden containerschepen te vol geladen? In de laatste drie maanden zijn op containerschepen ruim 2500 containers verloren. Dat is dubbel zo veel als het gemiddelde in de afgelopen twaalf jaar. Wat is er aan de hand in de containervaart?

1 / 1
De ravage op de ONE Apus was groot. (Foto @bandjazz/Twitter)

De ravage op de ONE Apus was groot. (Foto @bandjazz/Twitter)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • J.D. den Otter

    Het technische verhaal over het schip met haar gedrag blijf ik vanaf maar wil toch een paar opmerkingen kwijt als ex zeevarende uit de 70er en 80er jaren. In die tijd was het nog gewoon dat we de specialisaties nautiek en techniek aan boord hadden. In de 80er jaren kregen we de zgn allround opgeleide nautische officieren. Deze mensen moeten 2 specialismen zien waar te maken op als maar grotere schepen. Ik vraag me af of er wel voldoende kennis en ervaring aan boord is om met de elementen om te gaan. Kennen we het nog “bijdraaien, zee afwachten, minderen”? Worden we niet teveel geregeerd door de almachtige koning “logistiek” die geen uitstel verdraagt desnoods ten koste van schip, bemanning, lading en milieu?

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook