Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

PVV wil verdubbeling havengeld Port of Twente van tafel

DEN HAAG

Tweede-Kamerlid Roy van Aalst (PVV) wil dat minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat de verdubbeling van het havengeld van Port of Twente terugdraait. Sommige binnenvaartschippers kregen daarmee te maken na invoering van de nieuwe havengeldverordening van Port of Twente.

1 / 1
PVV wil verdubbeling havengeld Port of Twente van tafel. (Foto Port of Twente)

PVV wil verdubbeling havengeld Port of Twente van tafel. (Foto Port of Twente)

Volgens de in Enschede geboren Van Aalst zijn binnenvaartschippers in Twente al in ernstige financiële problemen gekomen door de extreme prijsverhoging. ‘Een deel van de getroffen binnenvaartschippers is betrokken bij de logistiek van de medische sector en moet daarom juist in deze tijd hun werk kunnen blijven uitvoeren’, schrijft hij in zijn vragen aan de minister. ‘Ook verkeert de binnenvaart al in zwaar weer en deze enorme kostenstijging is daarom zeer onwenselijk.’

Lees ook: Port of Twente verdubbelt havengeld grootgebruikers

Van Aalst wijst er verder op dat de extra kosten voor de binnenvaart de door de regering gewenste modal shift juist onmogelijk maken. Het Kamerlid vraagt de minister dan ook met de betreffende gemeenten in gesprek te gaan en ervoor te zorgen dat deze enorme kostenstijging van tafel gaat of wordt teruggedraaid. ‘En bent u bereid om te onderzoeken in welke andere gemeenten sprake is van zo’n enorme kostenstijging voor binnenvaartschippers?’

(Erik van Huizen)

Reacties (1)
  • j.hagens

    Lig in Venlo € 0,15, vuilnis kan je niet kwijt op deze enigste Kade liggen altijd Schepen te lossen, Auto dus ook er niet af te krijgen.
    Kortom veel voor weinig, hiervan wordt je wel chagrijnig.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook