Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Eindelijk klasse Va-schepen met 2,80 meter diepgang op de Twentekanalen

HENGELO

Aannemerscombinatie Van Oord-Hakkers-Beens is in opdracht van Rijkswaterstaat begonnen aan de tweede fase van de verruiming van de Twentekanalen. Over twee jaar moeten tussen Delden naar Enschede en op het Zijkanaal naar Almelo klasse Va-schepen kunnen varen met een diepgang van 2,80 meter.

1 / 2
SWE2103 Fase twee Twentekanaal verkeersmaatregelen TK 2

SWE2103 Fase twee Twentekanaal verkeersmaatregelen TK 2

Nu is tot Hengelo met een vergunning een diepgang van 2,20 meter mogelijk voor schepen van 110 x 11,50 meter. Voor het Zijkanaal gelden weer andere voorwaarden. Al die beperkingen worden na de werkzaamheden opgeheven en daarmee ook het jarenlange durende vergunningstraject.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Sander Wels)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook