Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Onderzoeksraad: Onduidelijkheid bij beloodsing Nord Taurus leidde tot aanvaring Pollux

MIDDELBURG

Er moeten nadere instructies komen over hoe te handelen als een loodskotter en een zogeheten SWATH-loodsboot bij elkaar in de buurt zijn ten tijde van een beloodsingsproces. Dat moet een aanvaring zoals die in januari 2018 12 mijl ten noordwesten van Westkapelle plaatsvond voorkomen. Destijds kwam het loodsvaartuig Pollux rond kwart over vier ’s nachts in aanvaring met de Panamese bulkcarrier Nord Taurus.

1 / 1
De Pollux werd destijds aan bakboord geraakt door de Nord Taurus en liep onder meer schade op aan de brug en de romp. (Foto HVZeeland)

De Pollux werd destijds aan bakboord geraakt door de Nord Taurus en liep onder meer schade op aan de brug en de romp. (Foto HVZeeland)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook